6/19/2009

semalam adalah kenangan yang mencipta harapan...

semalam dgn bangga nya ambik half day 'free'..plan awal mbik leave sehari je tp memandangkan keje tlalu byk, xsmpai ht lak..lg pun sian kat nada dok sorang2 kat opis..mmg la ade en. amir y sokmo dtg menggamatkan opis, tp xsama dgn kewujudan aku hehe...sorry ye nada, akk nk p ambik adik akk jap kat matrik pilah..

mula nk bgtau big bos 2 bdebar2 gak sbb kami baru je pas kna sound..ape de ni, sound topek hehe..dgn tpaksa aku masuk gak blk boss nk bgtau nk half day..kalo bab nk bjalan2 ni aku cepat je..di pendekkan citer, boss bg gak aku half day lepas bsoal jawab sket ms 2..bukan ape, aku hormat kan beliau sbgai big boss..kalo da seme masyarakat kna hormat wakil rakyat cm dia, aku y dok bkerja dgn dia, y hari2 dok ngadap dia, kna laa lebih hormatkannya..kna gak la citer sket kisah adik aku y masuk matrik sebulan je..cuak gak kna tnya mcm2 dgn bos..nape awk kna ambik, nape dia masuk jap je, pas ni dia p mn..fuhh agak bpeluh gak laa nk jwb wpun bilik 2 sejuk cm dlm peti ais...

syukur alhamdulillah boss bg pelepasan tnpa isi borang...2 y aku kata half day free 2 hehe...pas siap keje dlm kul 1.45 aku blk rmh..dok rehat2 jap smbil tgok tv..tguu k.long blk je pas2 terus gerak p sn..dlm kul 3.30 kami da masuk hway..agak lewat dr plan awl sbb abg singgah KUIS jap anto barang opis dia hehe...pjalanan kat hway sgt boring bila aku dok sorang2 kat blakang 2..ermm kalo ade anak aku 2 best gak dok men2 dgn dia..tp dia kat rmh nenek dia lak huhu..boring siot..

teringat kat bdk kecik ni..mmg boring kalo dia xde

last2 k.long kata nk dok blakang sbb nk tdo..yess!! ni laa y aku tggu2..la 2 gak aku tukar seat dgn k.long..peduli ape org pndg kami tukar seat cm bdk2 je dlm keta hehe..

masuk tol seremban da stabil da emosi aku..dok layan abg wat lawak..dok mkn2..acara wajib dlm keta kalo jln jauh..mkn2, dok suap2 abg..romantik siot..k.long sedap tdo kat blakang..so aku as a co-pilot kna lyn pilot...bg dia xngantuk..

sampai bukit putus, jln jam teruk kat selekoh2 tu..adoi, ade laa sttengah jam x bgerak lnsung..mgkin de xcident kot, aku bsangka
baik je laa hehe..tp spanjg kat bukit putus 2 xde pape lak y halang jalan..

kul 5 aku smpai kat matrik 2..terus je menonong ke bilik adik aku..dia punya laa tkejut aku dpn pntu..dush3..erkk dpt hadiah dr k.de hehe...pdn muka aku..ermm ni laa realiti kehidupan..setiap ptemuan, ade ppisahan..teman2 rapat k.de berat nk lepaskan k.de..nangis2 ms salam wida'.. adoi laa menitik gak air mata aku tgok adik ku di sayangi cm2..

ni kwn baik @ kembar k.de kat sn..serupa tp xsama..amalina & amaleena..rapat sejak form 4..da mcm adik sndiri gak hehe..

tgok je laa gelagat dorang

gerak luar dlm kul 7 gak laa..siap mkn kat kafe AB kat matrik 2..kalo xsilap nm kafe 2, KAFE YATHRIB..tp dok pasang lagu2 hindustan..aku sempat cadangkan kat toke kafe 2, pakcik, better tukat nama kafe ni jd KAFE BOMBAY..seswai dgn lagu2 y pakcik pasang 2..dia gelak je..nasib aku x kna balun hehe..ms nk gerak kuar

singgah solat kat Hutan Ulu Bendul..bgtau abg, sj nk lepas kan hajat k.de nk dtg cn..tp aku y over ms 2 hehe...teringin nk masuk hutan 2 tp da mlm xde pekdah masuk sn, xnmpak pape hehe...

tgok dr jauh je laa...da 4 mt pun xnmpak gak..xpe2, 1 hr nnt aku akn dtg lg..siap nk men air lg kat cn hehe...

dok bborak sakan dlm keta xsedar da smpai bangi..mmg letih sgt2 tp aku gembira dan puas ht..pjalanan kejayaan adikku da bermula..awal julai dia akan ambik A-level kat salak tinggi..xingat lak kolej pe..y pasti hbs A-level dia akn terbang ke india utk smbung medic kat sn..5 thun gak baru mission is complete..tgok ak.de senyum tawar bila sebut2 hal 2..mungkin terasa sedikit kecewa sbb dia bhajat nk wat medic kat Mesir tp JPA bg kat India..

xpe laa k.de, mn2 pun sm je..ade pdapat mengatakan, India tmpat plg seswai wat medic..sbb y pasti?? wallahuaklam.. y aku tau, kat sn student lebih didedahkan dgn praktikal..kalo doktor bedah, lg best..mayat utk ujikaji senang nk dpt..leh ambik sorang satu, bw blk hehe..

apa2 pun, tahniah utk k.de..adik y dulu nya smpai sekarang jd bahan usikan aku hampir bjaya menebus maruah kami sekeluarga..syabas dik..teruskan usaha mu itu..tunjukkan pd mereka kita sekeluarga mmpu berdiri dgn izin Allah..InsyaAllah..

3 comments:

A Peoples' Photographer said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Suhaila_annur said...

Salam.. Anda di TAG! See at my blog..

MUHAYATI BINTI HAJI ABDULLAH said...

salam..wah. teruja baca catatan diatas. tahniah utk kak de. mmg kakak kak de ni suka over, pantang tgk air. takpe, lenkali kita patah balik ke hutan ulu bendul, men air kat sana ye..ahakzzz